Ingrijirea prostatei


Rezecția transuretrală a prostatei — TURP Puncte cheie : TURP implică îndepărtarea țesutului adenomatos dezvoltat în interiorul prostatei ducând la lărgirea uretrei prostatice și, prin aceasta, la îmbunătățirea fluxului de urină Un cateter vezical sondă uretro-vezicală este introdus pentru o scurtă perioadă de timp după intervenție Cele mai frecvente efecte secundare sunt : -incapacitatea de a emite spermă în timpul ejaculării ejaculare retrogradă și -sângerare temporară, -creșterea frecvenței micțiunilor Ce implică intervenția? TURP implică îndepărtarea endoscopică a părții centrale obstrucționate a prostatei, creând un canal larg pentru a permite urinei să curgă cu ingrijirea prostatei. Se inseră temporar un cateter vezical.

Această afecțiune ar trebui diagnosticată de un urolog, oricât de dificilă și de incomodă ar fi o vizită la el. Pentru a scăpa de orice griji, iată la ce vă puteți aștepta de la vizita dumneavoastră la medic: Discuția medic-pacient: un punct extrem de important, deoarece permite urologului să se familiarizeze cu situația prezentată.

Pentru evaluarea simptomelor este utilizat un chestionar special Indicele internațional al simptomelor prostatei.

Semnătura genetică a cancerului de prostată

Este, de asemenea, utilizat pentru a ingrijirea prostatei efectul tratamentului. Ecografia: o examinare rapidă, ușoară, sigură și nedureroasă, care permite medicului să-și facă o idee clară nu numai despre prostată, ci și despre starea vezicii urinare și a rinichilor.

Din Articole Generalitati In cadrul sexului masculin, prostata genereaza probleme ce pot afecta calitatea vietii omului, ireversibil.

Tușeul rectal: aceasta este o manevră importantă prin care ingrijirea prostatei determină densitatea, motilitatea și consistența prostatei. Testul PSA antigenul specific prostatic : un test de sânge, care este, de asemenea, foarte important, deoarece este un mod ușor și rapid de a evalua riscul de cancer de prostată.

 1. Cum să auto-medicați prostatita
 2. Tratamentul prostatitei helebor
 3. TURP - rezectia endoscopica a prostatei - UROCLINIC - Clinica de Urologie Craiova
 4. Articole despre prostatită
 5. Adenomul de prostata
 6. Ingrijire si lifestyle in afectiunile prostatei

Fiecare bărbat de peste 50 de ani ar trebui să testeze anual acest marker. Medicamente pentru prostată și tratamentul BPH Dacă sunteți ingrijirea prostatei cu BPH, medicamentele și tratamentul prostatei se vor concentra pe ameliorarea simptomelor și menținerea calității vieții.

ingrijirea prostatei

În funcție de severitatea simptomelor, pot fi abordate diferite căi: Monitorizarea active, se realizează atunci când simptomele sunt ușoare. Include examinări și teste periodice, precum și o schimbare preventivă a obiceiurilor, pe care o vom menționa ingrijirea prostatei scurt timp.

Tratamentul medicamentos poate duce către evitarea tratamentului chirurgical: Alfa blocante: utilizate de obicei la început și au un efect rapid și sigur.

Laser Vaporization of the Prostate

Relaxează mușchii prostatei și ai sfincterului vezicii urinare, făcând mai ușoară urinarea; Inhibitori ai enzimei 5-alfa reductaza: sunt prescrise bărbaților cu prostata mărită și simptome severe. Acestea determină scăderea producerii în organism a dihidrotestosteronului, fapt care ajută la micșorarea prostate și ameliorarea simptomelor, sunt eficiente, dar tratamentul cu ele necesită răbdare.

ingrijirea prostatei

Efectul poate apărea numai după 6 până la 12 luni; Preparate combinate: sunt folosite din ce în ce mai mult, deoarece utilizarea lor pe ingrijirea prostatei lung s-a dovedit a reduce riscul de prostată mărită și de apariție a complicațiilor. Deseori terapia medicamentoasă este insuficientă pentru a asigura o bună calitate a vieții. Atunci vine rândul ingrijirea prostatei chirurgical.

Decizia se ia pe baza mai multor factori, cum ar fi gradul de extindere, severitatea simptomelor, posibilele complicații și preferințele personale.

ingrijirea prostatei

Chirurgia prostatei este de două tipuri: Chirurgia deschisă pentru BPH a fost un standard în trecut și este folosită acum doar în cazurile de prostată foarte mare și în afecțiunile asociate - calculi sau diverticuli.

Tratamentul chirurgical modern al BPH este laparoscopic. Accesul la prostată se face prin uretră, pe unde sunt introduse instrumente speciale pentru îndepărtarea glandei.

 • Menține sănătatea prostatei cu trei substanțe active Menține sănătatea prostatei cu trei substanțe active Publicat:
 • Hipertrofia prostatica benigna tratamiento
 • Despre nutritie Cand un barbat ajunge la aproximativ 25 de ani, prostata incepe sa creasca.
 • Tratamente si remedii naturale pentru prostata Ce este prostata?
 • Adenomul de prostată: cauze, simptome, posibile complicații, diagnosticare și tratament Adenomul de prostată, cunoscut și sub denumirea de hipertrofie prostatică benignă, este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni în rândul bărbaților.
 • Bipolare prostata adenom enukleation
 • Tratamentul prostatei

Aceste operații pot fi efectuate cu curent electric sau cu laser. Nu au aproape nici o limitare a dimensiunii glandei, există sângerări minime, șederea în spital este mai scurtă și recuperarea este de obicei mai rapidă. Prevenirea prostate mărite Deși 9 din 10 urologi nu pot spune care sunt cauzele unei prostate mărite, știința medicală propune câteva modificări ale stilului de viață care sunt importante pentru prevenirea acesteia.

Cuvinte cheie de căutare

Măsuri care pot preveni agravarea simptomelor și chiar le pot atenua. Reducerea sau sistarea consumui de cofeină și alcool, substanțe ce s-au dovedit a fi iritante pentru vezică; Respectați o dietă bogată în fibre și evitați alimentele care duc la constipație; Reducerea greutății corporale; Controlul glicemiei și al tensiunii arteriale; Renunțarea la fumat; Consumul crescut de lichide în timpul zilei, reducând aportul lor seara; Program complet de tratament al prostatitei un efort pentru a goli ingrijirea prostatei vezica urinară în timpul urinării.

Suplimente pentru prostată Deoarece piața suplimentelor alimentare este slab ingrijirea prostatei, există o mulțime de produse care chiar ajută. Aceste dispozitive medicale și suplimente pentru prostată nu sunt doar cunoscute de pe ecranul televizorului, sunt recomandate de sute de urologi și utilizate de mii de pacienți din România și Europa.

ingrijirea prostatei

Au succes în gestionarea BPH și prevenirea problemelor de prostată. Recomandări Proxel ingrijirea prostatei - aliatul dumneavoastra împotriva prostatitei! Proxel capsule este o formulă nouă special dezvoltată pentru bărbați!

ingrijirea prostatei