Rinichiul functii


Tubul proximal[ modificare modificare sursă ] are o lungime de aproximativ 14 - 24 mm și un diametru de aproximativ 55μm este format din un singur strat de celule, așezate pe o membrana bazala preluata din rinichiul functii capsulei Bowmann celule cilindrice ,la polul apical marginea în perie este data de numeroase microvilozități cu numeroase sisteme de contratransport.

Este alcătuit din celule dense înalte, prezintă membrana bazală incompletă și mitocondrii rare.

rinichiul functii tratamentul ambelor pentru prostatita

Alimentarea cu sânge[ modificare modificare sursă ] Din schema structurală a rinichiului rinichiul functii poate observa Arteria interlobaris o ramură a arterei renale care se subîmparte pentru alimentarea cu sânge a două piramide învecinate și a țesutului medular renal, ea se continuă în țesutul cortical, se ramifică la baza piramidei în Arteriae arcuatae. Aceasta la rândul ei într-o formă arcuită de boltă la granița dintre cortexul și măduva renală unde se continuă cu Arteriae corticales radiatae și Arteriae interlobulares acestea alcătuiesc o împletitură de capilare Glomerulus fiind două forme de glomeruli peritubular și juxtamedular.

Anatomie / structura

Nefronul[ modificare modificare sursă ] Schema unui nefron Fiecare om are circa 2 rinichiul functii de nefroni unde se formează urina. Nefronul este alcătuit din capsula renala Corpusculum renis și un aparat tubular Tubuli.

rinichiul functii prostatitis bacteriana cronica sintomas

În corpusculii renali se află Glomerulusul împletitura de capilare unde se produce filtrarea urinei primare. Urina primară părăsește corpusculul renal, ajungând în porțiunea tubului proximal, apoi ansa lui Henle și tubul contort distal, unde prin principiul curentului contrar va fi concentrat, urmează rinichiul functii rinichiul functii ' 'Tubulus renalis colligens. Pe lângă rolul de excreție, rinichiul are și un rol reglator al presiunii sanguine prin renină o enzimă și producerea de rinichiul functii sanguine eritropoieză.

rinichiul functii tratamentul prostatitei în

Articol principal: Clearance. Este măsurarea exactă a activității renale cantitatea de urinăconcentrația în creatininăureeacid uricpotasiusunt metode diferite de măsurare prin care se poate stabili insuficiența renală.

rinichiul functii prostatic adenocarcinoma ihc pathology outlines