Zona rinichilor, Tipuri de cancer la rinichi


Durere lombara sau de rinichi?

zona rinichilor

Cum faci diferenta Durere lombara sau de rinichi? Cum faci diferenta Durerea lombara si durerea de rinichi sunt destul de asemanatoare, de aceea ele Durerea lombara si durerea de rinichi Autor: Dr. Cum faci diferenta Durerea lombara si durerea de rinichi sunt destul de asemanatoare, de aceea ele sunt de multe ori confundate de pacient.

Cum dor rinichii

Exista insa cateva diferente majore, care te pot ajuta sa identifici cauza durerii. Durerea lombara poate fi cauzata atat zona rinichilor o contractie musculara sau de o intindere, cat si de o afectiune a coloanei vertebrale.

Pe de alta parte, durerile de rinichi sunt de obicei cauzate de zona rinichilor la rinichi sau de o infectie renala.

  1. Durere de rinichi, de spate sau de burtă? Cum faci diferența
  2. Ce proceduri se fac pentru prostatită

Cu toate ca durerile provocate de rinichi pot fi similare cu cele de spate, exista cateva diferente majore intre acestea. Cum diferentiezi durerea de spate de cea de rinichi?

Asta pentru ca dorsalgia joasa este mai frecventa decat durerea de rinichi. De aceea, multi pacienti se trateaza cu antiinflamatoare si masaj al zonei lombare, fara sa suspecteze ca, de fapt, sufera de dureri din cauza rinichilor.

Localizare Durerea lombara se resimte in zona mijlocului, insa poate sa coboare usor catre fese sau chiar catre picioare.

zona rinichilor

Pe de alta parte insa, durerea cauzata de rinichi apare in zona dintre coaste si solduri, de obicei pe o singura parte. Durerea de rinichi poate iradia catre abdomen. Manifestari Simptomele durerii lombare sunt: durere continua care se agraveaza in timpul anumitor miscari.

De zona rinichilor, durerea apare dupa efort fizic — ridicarea unor greutati, urcatul scarilor. Dorsalgia joasa se amelioreaza in cateva zile, uneori chiar fara sa fie nevoie de tratament medicamentos.

Meniu de navigare

Durerea de rinichi este mai intensa si se manifesta episodic, in valuri. Durerea lombara se poate agrava daca stai prea mult timp intr-o postura, fie jos sau in picioare, asa ca poate fi ameliorata in urma unei plimbari ori a unor exercitii de stretching usoare.

Citeste si Totul despre durerea lombara Pe de alta parte, durerea cauzata de rinichi nu se amelioreaza pana cand cauza acesteia nu dispare.

zona rinichilor

Asadar, pana cand piatra nu este eliminata ori pana cand infectia zona rinichilor nu e vindecata, nici durerea nu va disparea, dar nici nu se va ameliora.

Cand e cazul sa mergi la medic Indiferent de cauza pe care o banuiesti ca fiind responsabila pentru durerea ta de spate, e important sa mergi la medic daca aceasta nu se amelioreaza ori daca este atat de puternica zona rinichilor iti afecteaza calitatea vietii.

Generalitati

De asemenea, e indicat sa mergi de urgenta la medic daca durerile de spate sunt insotite de febra, frisoane, greata sau varsaturi, pentru ca poate fi vorba de o infectie ce zona rinichilor ingrijire de specialitate. Cum se trateaza durerile de spate si cele zona rinichilor rinichi Durerile de spate sunt tratate cu antiinflamatoare daca e vorba de inflamatie, cu relaxante musculare daca e vorba despre o contractie musculara ori cu masaj, kinetoterapie sau fizioterapie daca e vorba despre o problema a coloanei vertebrale.

In cazuri foarte severe, poate fi necesara interventia chirurgicala pentru tratarea durerilor de spate joase. Pe de alta parte, durerile de rinichi pot fi tratate cu antibiotice, daca este vorba despre o infectie la nivelul tractului urinar.

zona rinichilor

Daca este vorba despre pietre la rinichi, durerea renala va disparea dupa eliminarea pietrelor. In cele mai multe cazuri, pietrele de la rinichi sunt eliminate pe cale naturala, insa in cazuri foarte rare poate fi necesara o interventie chirurgicala in acest sens.

Nu neglija durerile de spate, mai ales zona rinichilor observi ca nu se amelioreaza pe masura ce trece timpul.

zona rinichilor

Mergi la medic, trateaza cauza acestora si, pe viitor, protejeaza-te astfel incat sa previi instalarea acestor dureri.