Prostatectomie laparoscopica


Youtube Prostatectomia robotica Tratamentul curativ chirurgical al cancerului de prostată este reprezentat de operația numită prostatectomie radicală, care implică îndepărtarea în totalitate prostatei, a veziculelor seminale și în anumite cazuri a prostatectomie laparoscopica limfatici regionali.

valori normale ale prostatei la ecografie

Prostatectomia radicală poate fi efectuată clasic deschis sau minim-invaziv, laparoscopic și prin chirurgie robotică. Rezultatele oncologice prin excizia în totalitate a țesuturilor canceroase sunt cel puțin la fel de bune dar cu rezultate funcționale continență urinară, păstrarea erecției net superioare celor din operațiile clasice sau laparoscopice.

În primele săptămâni după intervenție există o afectare redusă, tranzitorie a continenței urinare, care treptat se remediază.

Majoritatea pacienților operați robotic nu prezintă această complicație postoperatorie. Bandeletele neurovasculare implicate în erecție sunt foarte sensibile atunci când se lucrează în apropierea lor și mulți pacienți au o afectare temporară, de aproximativ luni după operația de prostatectomie.

Chirurgia robotică, prin vizualizarea extrem de clară a câmpului operator și utilizarea unor instrumente miniaturizate foarte precise, care pot prostatectomie laparoscopica manevrate foarte delicat, permite protejarea acestor prostatectomie laparoscopica fine, favorizând astfel menținerea erecției după intervenție.

retentie urinara simptome

Sunt prezente și avantajele generale ale chirurgiei minim invazive: Complicațiile intraoperatorii și postoperatorii sunt mult reduse. Durerea postoperatorie de intensitate foarte mică.

dureri rinichi spate

Risc de infecții foarte scăzut, deoarece poarta de intrare a bacteriilor prin plaga cu dimensiuni de ordinul milimetrilor este redusă. Recuperarea pacientului este mai rapidă, cu spitalizare de scurtă durată și reluarea imediată a activității.

tratamentul prostatitei cu hormoni

O bună calitate a vieții, aspect estetic postoperator și disconfort de intensitate minimă.